Bizar slotstuk levert Fortuna Sittard drie punten op

Lisandro Semedo na zijn goal in de eerste wedstrijd tegen FC Dordrecht. © Niels van Renen
Fortuna Sittard heeft zich maandagavond op knappe wijze naar drie punten geknokt in Eindhoven, waar Jong PSV na een 2-0 achterstand met 2-3 werd geklopt.
Donyell Malen was in de eerste helft een ware plaag voor de Sittardse ploeg, met een goal en een assist.

Genoeg kansen
Hoewel de formatie van Sunday Oliseh genoeg kansen kreeg om te scoren, was het dus Jong PSV dat trefzeker was. Eerst was het Malen zelf die keeper Miguel Santos passeerde en daarna bracht diezelfde aanvaller collega Sam Lammers in stelling. Bij Fortuna had vooral de Franse vleugelspeler Djibril Dianessy zijn vizier niet op scherp staan.

Knappe solo
Het was uiteindelijk de opgeleefde Stefan Askovski die Fortuna terugbracht in de wedstrijd. Met een knappe solo en een beetje geluk werkte hij zich in het strafschopgebied van Jong PSV, waar hij ook keeper Eloy Room wist te verschalken. Helaas voor de Sittardse bezoekers was Dianessy ook in de tweede helft niet scherp.

Strafschop
Het kantelpunt in de wedstrijd kwam amper vijf minuten voor tijd, toen de scheidsrechter een strafschop toekende aan Fortuna na een overtreding op Lars Hutten. Lisandro Semedo wist het buitenkansje te benutten. Het spektakel was helemaal compleet toen Askovski een minuut later zijn tweede van de wedstrijd maakte: 2-3.