Kampioen VVV te kijk gezet door Jong Ajax

© Daniel van den Berg
Kampioen VVV-Venlo is vrijdagavond keihard te kijk gezet door Jong Ajax.
De nummer 2 van de Jupiler League, die met een sterk elftal naar de Koel was afgereisd, veegde bij vlagen de vloer aan met de thuisploeg: 1-4.
De ploeg van Maurice Steijn liep in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen al snel achter de feiten aan tegen de Amsterdamse beloftenploeg,

Drie tegentreffers

SC Heerenveen-huurling Maarten de Fockert mocht als keeper onder de lat beginnen in plaats van Delano van Crooy. Het zou een desastreuze eerste helft worden voor de doelman, want hij moest in de eerste helft maar liefst drie keer vissen. Cassierra werkte de 0-1 binnen uit een corner, Tete verdubbelde de marge met een fraaie kopbal en Neres mocht na sterk voorbereidend werk de derde treffer van Jong Ajax binnenschieten.
Nouri
Man van de assist was driemaal het Amsterdamse toptalent Nouri, die net als acht teamgenoten van vanavond eerder dit seizoen minuten maakte in de Eredivisie. VVV kon via met name Vito van Crooy zo nu en dan in de tegenaanval voor gevaar zorgen, maar was toch vooral lijdend voorwerp van de dominantie van Jong Ajax. De gasten hadden wel geluk dat Neres niet van het veld werd gestuurd vanwege een natrappende beweging.

Rode kaarten
Direct na de pauze kreeg VVV de gelegenheid om terug in het duel te komen. Jong Ajax-verdediger Zeefuik vloerde VVV-spits Ralf Seuntjens in het zestienmetergebied en moest dat bekopen met zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Clint Leemans benutte de strafschop feilloos: 1-3. Het numerieke voordeel was de thuisploeg snel kwijt, want ook VVV-captain Danny Post mocht met rood vertrekken na een te harde tackle op Riedewald.
© Daniel van den Berg

Beloften bepalen

De beloftenploeg had daarna niet veel tijd nodig om de marge weer naar drie te herstellen, want de geheel vrijstaande Cerny schoot na 65 minuten de 1-4 binnen. Ook daarna werden de Venlonaren bij vlagen weggespeeld en mochten zij blij zijn dat De Jong en Nouri nog het doel misten namens de meestscorende ploeg van de Jupiler League. Het bleef daardoor bij 1-4.