Oranje vrouwen winnen op het nippertje

© ANP
Het Nederlands vrouwenelftal met Lieke Martens heeft dinsdagavond de kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen op het nippertje gewonnen.
In de extra tijd, wisten de Oranje dames de winst binnen te slepen.

Pittig

Het was een pittige wedstrijd. In het Noordlease stadion in Groningen waren de twee elftallen in de eerste helft erg aan elkaar gewaagd, maar bleef een doelpunt uit. Ook na de rust ging het hard tegen hard. Nederland had veel balbezit met mooie passes, maar ondanks een aantal veelbelovende aanvalsacties, werd er maar niet gescoord.

Penalty

Even leek het erop dat Noorwegen op voorsprong zou komen toen Shanice van de Sanden hands maakte. Noorwegen kreeg een penalty, maar keepster Sari van Veenendaal wist de bal tegen te houden.
In de laatste twintig minuten waren de Nederlandse dames dichtbij het maken van een doelpunt, maar Noorwegen verdedigde sterk. Tot de laatste minuten. Drie minuten in blessuretijd wist Vivianne Miedema op het nippertje de 1-0 te scoren.

Zege

Lieke Martens werd maandagavond nog uitgeroepen tot de beste speelster van de wereld, maar de zege dinsdagavond was belangrijker voor haar. "Ik heb maandag een mooie avond gehad, maar het belangrijkste is dat we vandaag zouden winnen. Gelukkig is dat gelukt. Dit is voor ons een hele goede start van de WK-kwalificatie'', zei Martens na de 1-0 overwinning voor de camera van Veronica.

Trots

Het voelde voor Martens niet echt anders om als Europees kampioen het veld op te gaan. "We zijn heel trots op de titel. Maar we willen meer en hebben hiermee een goede start gemaakt. Het was wel mooi om te zien dat het stadion vol zat. Hier hebben we het voor gedaan."