Nederlands handboogteam niet bij wereldbeker in Turkije

© iStock
Het Nederlands handboogteam, waarvan Mike Schloesser en Steve Wijler deel uitmaken, neemt niet deel aan de tweede wereldbekerwedstrijd, die dinsdag in Antalya begint.
De Nederlandse Handboog Bond heeft deze beslissing genomen vanwege de veiligheidsrisico's aan de Turkse kust.

Achter

Steve Wijler uit Horn, die enkele weken geleden zijn debuut in de wereldbekerstrijd in Sjanghai met een overwinning bekroonde, staat achter de beslissing van de bond, al realiseert hij zich dat het de kans dat hij zich plaatst voor de finale om de wereldbeker, verkleint. Hij hoopt eind van de maand in Salt Lake City en bij de afsluitende wedstrijd in Berlijn voldoende punten te kunnen scoren om tot de finale door te dringen.

Wijler heeft in Sjanghai de A-status verworven en richt zich vanaf eind juni volledig op de handboogsport. "Op korte termijn wil ik de worldcupfinale halen, me plaatsen voor het WK in Mexico en in 2020 naar de Olympische Spelen in Tokio gaan."

Niet eens

Mike Schloesser uit Weustenrade is het niet eens met het bondsbesluit om weg te blijven uit Antalya. "Het is daar volgens mij veilig en ik vind het jammer dat we daar niet van de partij zijn."