Nog een prijsje voor Fortuna: Bronzen Stier voor Braga

Claudio Braga. © Niels van Renen
Enkele dagen na de promotie naar de Eredivisie en de daarbij horende festiviteiten, mag Fortuna Sittard opnieuw een trofee aan de prijzenkast toevoegen.
Coach Claudio Braga is namelijk gekroond tot beste coach van de vierde periode in Jupiler League en krijgt daarvoor een zogeheten Bronzen Stier.

Ongeslagen

?Braga leidde, samen met assistent-trainer Kevin Hofland, Fortuna na zestien jaar terug naar de Eredivisie. De opvolger van de in februari aan de kant gezette Sunday Oliseh verloor sinds zijn aantreden geen enkel duel: tien overwinningen en vier gelijke spelen. Fortuna won daarmee, na de tweede periode, formeel ook de vierde periode.

Schuurs genomineerd

?Perr Schuurs was genomineerd als beste speler van de vierde periode, maar die eer ging aan de neus van de Fortuna-captain voorbij: De Graafschap-aanvaller Tarik Tissoudali ging met de prijs aan de haal. Mart Lieder (FC Eindhoven) werd topscorer van de vierde periode, Nikolai Laursen (Jong PSV) werd gekozen tot grootste talent.

Collectie

Fortuna heeft dit seizoen al een uitgebreide collectie aan Bronzen Stieren opgebouwd: Perr Schuurs (grootste talent eerste periode), Sunday Oliseh (beste coach eerste periode) en Lisandro Semedo (beste speler tweede periode) werden eerder al met zo'n bokaaltje onderscheiden.

Gouden Stier

De onderscheiden Fortunezen komen ook automatisch in aanmerking voor een Gouden Stier in die categorieën. De gouden varianten worden uitgereikt aan de beste speler, beste coach, topscorer en grootste talent van het seizoen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!