Steve Wijler in recurve-finale op EK

© iStock
Steve Wijler heeft in het Poolse Legnica de finale bereikt van de Europese kampioenschappen handboogschieten.
De recurvespecialist uit Horn moet het daarin zaterdagmiddag opnemen tegen de 21-jarige Dan Olaru uit Moldavië.

Nummer drie

?Wijler, de nummer drie van de wereld in deze discipline, had zich als derde geplaatst voor het hoofdtoernooi en won na twee byes in de derde ronde van de Belg Jarno De Smedt. In de kwartfinale schakelde hij de Fin Samuli Piippo uit en in de halve finale was hij te sterk voor Oleksi Hoenbin uit Oekraïne.

Eindstation Schloesser

Mike Schloesser begon met de hoogste kwalificatiescore ook pas in de derde ronde aan het hoofdtoernooi bij de compoundschutters. De handboogschutter uit Weustenrade schakelde daarin de Belg Brend Frederickx uit en vervolgens ook de Pool Lukasz Przybylski. In de kwartfinale ging de wereldkampioen indoor onderuit tegen Pierre-Julien Deloche. De Fransman won nipt met 145-144.
Ook Bayardo onderuit
Gabriela Bayardo, de partner van Mike Schloesser, drong in Legnica door tot de kwartfinale bij de vrouwen. De uit het Mexicaanse Tijuana afkomstige recurveschutster komt sinds kort voor Nederland uit en hoefde in de eerste ronde in Legnica nog niet in actie te komen. Bayardo schakelde achtereenvolgens Line Ridderstrom, Hanna Marusava en Lisa Unruh uit, maar ging in de kwartfinale onderuit tegen Melanie Gaubil uit Frankrijk.

Landenteams

Bij het EK voor landenteams bereikten de compoundschutters Schloesser en Jody Vermeulen de eindstrijd. Zij hadden in de eerste ronde bij de gemengde teams een bye en wonnen daarna van Spanje, België en Kroatië. Zaterdag is Frankrijk in de finale de tegenstander.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!