Verstappen over vierde plek in Engeland: "Maximale punten"

© ANP
Zijn auto was niet snel genoeg, mopperde Max Verstappen na de Grand Prix van Groot-Brittannië. Hij kon om die reden leven met zijn vierde positie op circuit van Silverstone.
"Niet snel genoeg, wel maximale punten", zei de 19-jarige coureur van Red Bull bij Ziggo Sport.

Versleten banden

Twee ronden voor het einde leek er nog meer in te zitten, toen de voor hem rijdende Ferrari's van Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel vanwege compleet versleten banden noodgedwongen een late pitsstop maakten. Verstappens banden waren echter ook op.

Safe

?"Ik zag dat Kimi pitte en wilde wel doorrijden, maar het team wilde op safe gaan en riep me binnen", zei hij. Verstappen ging ondanks die bandenstop nog wel Vettel voorbij, maar kon Räikkönen niet meer van het podium stoten.

Langzamer

De Limburger was wel te spreken over zijn gevecht met Vettel in het eerste deel van de race. De Duitser zag tot twee keer toe een inhaalpoging mislukken. "Ik was langzamer en moest met hand en tand mijn positie verdedigen. Er brak gelukkig niks af van de auto", zei Verstappen.

Bandenstop

De start van Verstappen was prima, want hij haalde voor de eerste bocht Vettel al in, maar zijn eerste bandenstop verliep te langzaam. "Die liep niet heel lekker", zei Verstappen, zonder precies aan te geven wat er mis ging. Hij raakte wel zijn derde plek kwijt.

Uitvalbeurten

Niettemin hield de Red Bull het vol tot het einde van de race, zodat Verstappen na drie uitvalbeurten op rij eindelijk weer eens een grand prix uitreed. In het kampioenschap passeerde hij de Mexicaan Sergio Perez (Force India) en klom van de zevende naar de zesde plek. "Ik behoor sowieso boven hem te staan. Ik wil eerst weten waarom ik niet snel genoeg was."