Trainer overweegt spelregelquiz na blunder keeper

Vitesse-trainer Henk Fraser overweegt een spelregelquiz. © ANP
Keeper Jeroen Houwen (21) uit Oirlo heeft wat losgemaakt in voetballand, nadat hij een enorme blunder beging door een gebrek aan spelregelkennis.
Na de wedstrijd tegen FC Groningen verklaarde de Vitesse-keeper dat hij dacht dat hij rood zou krijgen, als hij de terugspeelbal van teamgenoot Fankaty Dabo in zijn handen had gepakt.

Eigen doelpunt
Daarom liet Houwen de bal lopen. Het resultaat: tegenstander FC Groningen kwam op 1-1 door het eigen doelpunt van Dabo en won uiteindelijk zelfs met 4-2. Na afloop kreeg de keeper te horen dat hij helemaal geen rode prent zou hebben gekregen als hij de ongelukkige terugspeelbal had gevangen.Spelregelkennis

Zijn gebrek aan spelregelkennis is breed uitgemeten door nationale als internationale media. Ook oud-toparbiter Mario van der Ende laat zich niet onbetuigd. "Dit is te gek voor woorden", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Als Houwen op de hoogte was geweest, was er nooit een goal gevallen. Hij had zijn handen ook niet nodig. Die bal was een half uur onderweg. Hij had net zo goed kunnen koppen."


Quiz

Trainer Henk Fraser doet de situatie af met een grapje. Hij heeft wel een oplossing, mochten er meer spelers zijn die de spelregels niet uit hun hoofd kennen. "Dan is een spelregelquiz te overwegen." Voor Houwen gloort er overigens een nieuwe kans: donderdag speelt Vitesse het Europa League-duel tegen Lazio Roma.