Routinier loopt weg met Molenaar: 'Beste coach'

© ANP
Middenvelder Adil Auassar (31) is fan van trainer Robert Molenaar. De routinier vindt hem tactisch de beste trainer die hij tot dusver heeft gehad.
Daarmee 'verslaat' Molenaar collega's als Mario Been, Alfons Groenendijk en Marinus Dijkhuizen, die Auassar trainden bij respectievelijk Feyenoord en Excelsior.

Niks flikken
Auassar roemt de duidelijkheid die Molenaar biedt. "Hij is duidelijk in zijn communicatie, draait er niet omheen en je moet niks bij hem flikken. Door zijn komst, en die van Harm van Veldhoven, is het dit jaar beduidend rustiger binnen de club dan afgelopen seizoen. Er worden rationele beslissingen genomen; de emotie in de besluitvorming is naar de achtergrond verdwenen", zegt de middenvelder op de website van Roda JC.

Nieuwe positie
De middenvelder werd in Kerkrade omgetoverd tot centrumverdediger. "Inmiddels voel ik me megasterk en ben ik voor niemand bang. Voor de buitenwereld ziet het er misschien wel makkelijk uit, maar inmiddels heb ik heel veel geleerd van Molenaar. Als oud-verdediger met ervaring in de Premier League kent hij natuurlijk alle kneepjes van het vak."