Teambaas van Red Bull: 'Vettel is Max een biertje schuldig'

Christian Horner, teambaas van Red Bull. © EPA/ Valdrin Xhemaj
Een biertje is Sebastian Vettel wel verschuldigd aan Max Verstappen. Dat zei Christian Horner, teambaas van Red Bull, na de Grand Prix van Australië.
De Duitser kon zondag onbedreigd naar de zege rijden in zijn Ferrari, omdat Verstappen de Mercedes van Lewis Hamilton in een cruciale fase van de race ophield. "Vettel reed overigens een sterke race en verdient zonder meer een felicitatie, maar hij mag Max ook bedanken met een biertje."

Lees ook: Max Verstappen vijfde na spannend slot in Australië.

Horner was sowieso te spreken over de verrichting van zijn 19-jarige pupil. "Max heeft zeer volwassen gereden. Onze strategie pakte goed uit; we kozen de juiste band bij de pitstop en hij deed wat er van hem werd verlangd. De vijfde plek was het optimale resultaat." Ook Verstappen zelf was tevreden: "Ik had het niet beter kunnen doen."

Tussen Hamilton en Vettel

Hamilton kwam na zijn bandenwissel achter Verstappen te rijden. Wat de Brit ook probeerde, het lukte hem niet de Nederlander te passeren. Vettel, die na zijn pitstop wél voor de coureur van Red Bull terugkeerde op de baan, profiteerde maximaal.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.