Succestrainer verkoos Fortuna Sittard boven Ajax

Sunday Oliseh tijdens de viering van zijn enige landstitel als Ajacied. © ANP
De succesvolle trainer Sunday Oliseh verkoos zijn huidige werkgever Fortuna Sittard boven Ajax, de club die hij twee jaar diende als speler.
Momenteel staat de Sittardse formatie op de tweede plek in de Jupiler League, met goede kansen op een plaats in de play-offs.

Degradatie
De sportieve situatie in Sittard zag er heel anders uit op het moment dat Oliseh instapte. Fortuna ploeterde voor de zoveelste keer in jaren in de kelder van de competitie en zelfs degradatie kon niet worden uitgesloten.

Ajax
Toch koos de Nigeriaan voor Sittard, terwijl hij naar eigen zeggen ook met Ajax sprak over een functie. "Echt, ik hou van Amsterdam, maar iets zei me dat ik het niet moest doen", vertelt hij het Algemeen Dagblad.

Goede spelers
In Sittard zag hij de uitdaging. "Als ik het in Amsterdam zo goed had gedaan als hier, had het anders geweest. Iedereen weet dat Ajax goede spelers heeft. Als ik dit kan omdraaien, twijfelt niemand meer aan mijn kwaliteiten als trainer."

Oude liefde
Ajax blijft desondanks zijn oude liefde. Oliseh speelde in twee seizoenen 76 wedstrijden voor de Amsterdammers, die hem vervolgens voor tien miljoen euro aan het Italiaanse Juventus verkochten. Met Ajax werd hij eenmaal landskampioen.

Erelijst
De erelijst van de Nigeriaanse oefenmeester is jaloersmakend. Hij won de Afrika Cup, pakte een gouden medaille op de Olympische Spelen, won tweemaal de beker met Ajax en werd Duits kampioen met Borussia Dortmund. Zijn enige Europese finale, die van de UEFA Cup in 2002, verloor hij ironisch genoeg van Ajax' aartsrivaal Feyenoord.