Verstappen snelste in laatste vrije training

Max Verstappen na de eerste vrije training voor de Grote Prijs van de Verenigde Staten. © ANP
Max Verstappen was tijdens de laatste vrije training op het circuit van Mexico de snelste op de baan.
In het Autodromo Hermanos Rodriguez zette de Limburger met zijn tijd van 01:17.113 nieuw officieus baanrecord neer.

Slecht rubber

Even leek de laatste vrije training voor Verstappen in duigen te vallen toen hij over de boardradio riep dat zijn banden niet goed aanvoelden."De banden werken niet! We moeten iets veranderen." Hij ging de pitstraat in en de supersofts werden ingewisseld voor ultrasofts. Vervolgens vloog de Red Bull-racer over de baan.

Aan de staart

Max wist met zijn Red Bull-bolide Lewis Hamilton net achter zich te laten. De Brit kampte tijdens het laatste deel van de training met motorproblemen, waardoor Max 0,7 seconden sneller was. Helaas voor de Limburger was dit van korte duur, want hij had Hamilton al snel weer aan zijn staart zitten. Met slechts 0.075 seconden verschil zette hij de tweede tijd neer.
Sebastian Vettel wist tijdens de laatste training een derde positie te bemachtigen.

Kwalificatie

Het is nog even spannend of Max Verstappen zondag vanaf pole position gaat starten. De top vijf zat tijdens de derde training namelijk heel dicht op elkaar, met slechts 0.25 seconden verschil tussen de eerste en de vijfde tijd. Zaterdagavond om 20:00 uur is de kwalificatie.
De Grand Prix van Mexico is zondag vanaf 20:00 uur live te volgen in een liveblog van 1Limburg.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!