Gehavend MVV komt niet tot scoren tegen RKC Waalwijk

© Frank Kerbusch
MVV heeft in de eigen Geusselt met 0-0 gelijkgespeeld tegen RKC Waalwijk. Dat was het maximaal haalbare voor de gehavende ploeg van trainer Ron Elsen.
Hij had voor de zoveelste keer de basisopstelling moeten aanpassen vanwege blessures.

Vijf geblesseerde basisspelers

Het centrale duo bestond deze keer uit Steven Pereira en Shermar Martina. De laatste maakte zijn rentree na bijna een half jaar blessureleed in plaats van Samy Mmaee, die een dag eerder op de training door zijn enkel was gegaan. Daarnaast speelde aanvoerder Ricardo Ippel - vanwege de vijf ander geblesseerde basisspelers - met pijnstillers. Dat hield de middenvelder bijna een helft vol, maar vlak voor de extra tijd moest Ippel toch (weer) van het veld. Matisse Thuys verving hem.
© Frank Kerbusch

Weinig opwindende momenten

De ruim 4600 toeschouwers hadden weinig opwindende momenten gezien voor rust. In de tweede helft was dat al niet veel anders. RKC was een keer dicht bij een treffer toen uit een corner Dogan Golpek de bal op de lat achter zijn eigen doelman kopte. In de slotfase- MVV had toen al drie wissels gebruikt - drong de thuisploeg zowaar aan. Maar meer gevaar dan een schot van Koolhof, net over, leverde dat niet op.
De twee weken rust in de eerste divisie (interlandvoetbal) komen MVV goed van pas om het zestal geblesseerde basisspelers te laten herstellen.
MVV blijft tiende in de ranglijst.