Sabrina Stultiens in top 10 Giro Rosa

© GripGrab
Sabrina Stultiens staat na de zesde etappe tiende in de Giro Rosa.
De wielrenster van WaowDeals Pro Cycling kwam in Gerola Alta na een stevige klim als achtste over de streep. Zij finishte 35 seconden na Amanda Pratt die de eerste rit met aankomst bergop op haar naam schreef. Pratt, die voor Mitchelton-Scott rijdt, neemt de roze trui over van Ruth Winder van Team Sunweb.

Uit de greep

Diverse rensters probeerden na de start in Sovico uit de greep van het peloton te raken, maar de verschillende pogingen hadden geen succes. Het peloton bleef tot de slotklim bij elkaar. Aan het begin van de klim sloeg de vlam in de pan en vormde zich een kopgroep met Sabrina Stultiens.
Vier kilometer van de finish ontsnapte de Australische Pratt uit de kopgroep en kon niet meer achterhaald worden. Met 29 seconden voorsprong op Annemiek van der Vleuten kwam zij na 114 km in Gerola Alta over de meet.

Over de streep

Pauliena Rooijakkers uit Venray kwam 9 minuten en 40 seconden na de etappewinnares over de streep. Zij finishte in een groep met ploeggenote Marianne Vos.
Donderdag staat in de Giro d'Italia Internazionale Femminile een individuele tijdrit op het programma. De rensters starten op 990 meter hoogte in Lanzada. De streep ligt 15,4 km verder op 2000 meter hoogte in Diga di Campo Moro.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!