VVV krijgt in eigen huis stevig pak slaag van NAC

© Daniel van den Berg
Koploper VVV-Venlo is in de eigen Koel flink over de knie gelegd door NAC. Het werd 0-4.
Het is na de 5-2 verliespartij bij FC Dordrecht de tweede opeenvolgende nederlaag voor de manschappen van Maurice Steijn.

Geklungel

Jubilaris Ralf Seuntjens, die zijn 250ste wedstrijd in het betaald voetbal afwerkte, had na nog geen halve minuut spelen de 1-0 op het scorebord kunnen zetten na geklungel in de NAC-defensie. De spits miste echter het doel op een haar na, waarna het fellere NAC het initiatief nam.

In de levendige openingsfase was het tweemaal spits Cyril Dessers die op het VVV-doel vuurde, maar het zijnet en keeper Delano van Crooy brachten redding. De thuisclub kwam zelf nog dichter bij de openingstreffer, ware het niet dat Joey Sleegers' afstandsschot op de lat uiteen spatte.
© Daniel van den Berg

Heft in handen

Halverwege de eerste helft nam NAC dan toch het heft in handen. Een vlijmscherpe uitbraak werd ijzig kalm afgerond door Dessers, die keeper Van Crooy geen kans liet. VVV oogde na dat doelpunt aangeslagen en zag de gasten uit Breda na een halfuur spelen de voorsprong vergroten. Aanvoerder Robbie Haemhouts zag zijn fenomenale schot van zo'n 25 meter via de onderkant van de lat in het net ploffen.

De getergde Venlonaren gingen nog voor de rust met fysiek spel op zoek naar de aansluitingstreffer, maar in twee instanties kregen Seuntjens en Torino Hunte de bal niet voorbij NAC-goalie Jorn Brondeel.
© Daniel van den Berg

Handbal

Na de pauze trokken de Bredanaars een handbalverdediging op rondom het eigen zestienmetergebied. Het slaagde er goed in om het positiespel van VVV te ontregelen, waardoor de Venlose ploeg een krachteloze indruk maakte. Dat spits Seuntjens van dichtbij de bal rakelings naast het doel kopte, hielp daarbij niet mee. In plaats daarvan viel het doelpunt - opnieuw - aan de overkant.

Na een vlotte combinatie op de linkerflank tikte Giovanni Korte bij de eerste paal de 0-3 binnen, waarmee hij het duel twintig minuten voor tijd in het voordeel van de nummer zeven op de ranglijst besliste. In de slotfase verzilverde Dessers, na een overtreding van Jerold Promes, nog een strafschop.

Jong Ajax

De nummer drie op de ranglijst, Jong PSV, verloor eveneens. Nummer twee Jong Ajax speelt maandag tegen Jong FC Utrecht, terwijl achtervolger MVV zondag in eigen huis de derby tegen Fortuna Sittard afwerkt.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.