Massale steun uit wielerwereld ontroert zieke Ad Wijnands

Ad Wijnands. © L1
Oud-wielrenner Ad Wijnands voelt zich enorm gesteund door alle kaarten die hij heeft gekregen. De 58-jarige winnaar van twee Touretappes is ernstig ziek.
Oud-ploegmakker Piet van Katwijk deed een oproep om hem een kaartje te sturen. En daar is flink gehoor aan gegeven. Veel mensen uit de wielerwereld schreven hem een kaartje maar ook mensen die Wijnands helemaal niet kent. "Het is zo ontroerend. Ik ben er heel blij mee. Voor mij is dit ook een soort medicijn."
Afzien
Al vanaf begin januari ligt de oud-Raleigh renner in het ziekenhuis in Maastricht. Hij heeft flink moeten knokken. Maar inmiddels zijn de tumoren weg is hij 20 kilo afgevallen en drie operaties verder. "Het is niet te vergelijken met een gevecht op de fiets in de Tour de France. Dat is afzien met een glimlach ten opzichte van wat ik nu heb meegemaakt." Wijnands won als debutant in 1981 twee Touretappes.
Rooskleuriger
Wijnands ziet de toekomst nu iets rooskleuriger in. Hij voelt zich alweer een stukje beter dan een maand geleden. "Ik hoop volgend jaar weer helemaal op de been te zijn." De vele kaarten van wildvreemde mensen fleuren hem op. Maar ook berichtjes uit de wielerwereld zoals van Tom Dumoulin en Frans Maassen doen hem goed.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.