Fortuna: fanbeleving vergroten met app en stadionwifi

© Jack Kochanowski
Fortuna Sittard krijgt een eigen app en het stadion wordt uitgerust met een stevig draadloos internetnetwerk, waar het hele stadion gebruik van kan maken.
Op die manier moet er tijdens wedstrijden interactie ontstaan met het publiek, dat bijvoorbeeld via internet kan stemmen voor de 'Man of the Match'-verkiezing.

Toegangskaarten

Daarnaast zal Fortuna de eerste voetbalclub in Nederland zijn die het mogelijk maakt om via de eigen app toegangskaarten te kopen. De tickets hoeven ook niet meer geprint te worden, maar kunnen op de telefoon gescand worden.

Wifi-netwerk

De club gaat een samenwerking aan met het bedrijf Stadium Connected dat de app bouwt en het wifi-netwerk aanlegt. In de Fortuna Sittard App zijn verder het laatste clubnieuws, het wedstrijdschema, spelersstatistieken en kunnen fanartikelen gekocht worden.

Niet overbelast

Nadat de app operationeel is, zal het wifi-netwerk in het stadion worden uitgerold. Dit wordt een zogenoemd high-density-netwerk dat ervoor zorgt dat het niet overbelast raakt als duizenden mensen tegelijk inloggen. Via dit netwerk wil Fortuna Sittard tijdens wedstrijden unieke zaken aan alle toeschouwers aanbieden.