Roda JC speelt gelijk tegen AZ in enerverende wedstrijd

© ANP
Roda JC heeft zondagmiddag gelijkgespeeld tegen AZ. In Alkmaar eindigde een enerverend duel in 2-2.
Roda had het lastig in het begin van de wedstrijd. AZ begon fanatiek en kreeg in de eerste tien minuten van de wedstrijd al twee mogelijkheden om de score te openen.

Ongelukkig
Na een klein kwartier kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong. Een voorzet van linksback Thomas Ouwejan werd ongelukkig in eigen doel gewerkt door Roda-debutant Patrick Banggaard: 1-0.
AZ verzuimde om de score te vergroten, waarna Roda JC hard toesloeg. Jorn Vancamp ontworstelde zich aan de Alkmaarse defensie en schoot fraai raak: 1-1.

Op jacht

AZ schakelde een tandje bij en ging opnieuw op jacht naar de voorsprong. Na twee gemiste kansen van Wout Weghorst, was het Frederik Midtsjø die een kleine tien minuten voor rust de 2-1 aantekende. Eerst wist Roda-doelman Hidde Jurjus nog knap te redden op een inzet van Alireza Jahanbaksh. In de rebound schoot Midtsjø de bal vervolgens kiezelhard in de kruising: 2-1.

Schroom

Na de pauze probeerde AZ het duel snel te beslissen. Dat leidde tot een kans van Guus Til, maar hij vond de uitblinkende Jurjus op zijn weg. Roda daarentegen gooide de schroom van zich af en ging steeds beter voetballen.

Via schoten van Donis Avdijaj en Maecky Ngombo werden de Kerkradenaren meermaals gevaarlijk. Het goede spel werd twintig minuten voor tijd beloond met de gelijkmaker. Het was Tsiy Ndenge die via de binnenkant van de paal raak schoot: 2-2.
In de slotfase van de wedstrijd werd Roda JC nog meermaals gevaarlijk via de snelle Ngombo, maar de spits was niet gelukkig in het maken van de juiste keuzes. Ook AZ kreeg mogelijkheden op de 3-2, maar de kansen van Joris van Overeem en Weghorst werden niet verzilverd. Zo bleef het in Alkmaar bij 2-2 en pakte Roda een belangrijk punt in de strijd tegen degradatie.