Lieke Martens blij met bepalende rol bij Oranje

© ANP/Remko de Waal
De linksbuiten van Oranje kwam, zag en overwon. Dankzij haar doelpunt in de EK-wedstrijd tegen België, is Nederland door naar de kwartfinales.
En dan te bedenken dat het vanwege een enkelblessure een tijd lang onzeker was of de Limburgse mee kon doen aan de wedstrijd.

Nuchter

Ondanks haar glansrol blijft Lieke Martens nuchter onder alle lof. "Ik hoop dat ik altijd met m'n beide voeten op de grond blijf. Ik heb met het medisch team hard gewerkt om op tijd fit te zijn en het is fijn zoals het is gelopen," zegt de Bergense tijdens de training van het Nederlands elftal in Zeist. "En dat ik dan ook nog een belangrijke rol heb gespeeld in de wedstrijd is heel mooi."

Lees ook: 'Niet mijn mooiste goal, wel belangrijk'Tegenstander


Tegenstander
Dinsdagavond wordt bekend wie de tegenstander van Oranje wordt in de kwartfinales. Het wordt Zweden of Duitsland. Lieke Martens heeft een lichte voorkeur voor Zweden.

"We zijn vooral met onszelf bezig en blij dat we alle drie de wedstrijden hebben gewonnen. Daar zijn we heel erg trots op. Maar we hebben nu nog helemaal niks. Wie het gaat worden zien we wel. Ik zou het leuk vinden om tegen m'n oud-teamgenoten uit Zweden te spelen."

Oranjegekte

Tijdens de training is te zien hoe de Oranjegekte rond de dames groeit. De 'leeuwinnen' worden door de fans op handen gedragen. De opkomst is hoog en iedereen wil een handtekening en een foto. Met name Lieke Martens is de grote ster en alle aandacht gaat naar haar uit. Iedereen wil dan ook wat van haar.