Ploeg Dumoulin, Curvers en Teunissen onder vuur

© L1
Team Sunweb heeft ervoor gekozen om nationaal kampioen Ramon Sinkeldam niet in een volledig rood-wit-blauwe trui te laten rijden.
De wielerploeg breekt met die traditie en voegt in plaats daarvan strepen op de ploegtrui. Wielerliefhebbers zijn ontstemd.

Belachelijke situatie
Wieleranalist Gert Jakobs spreekt op Twitter over 'een belachelijke situatie'. "Een kampioen hoort in rood-wit-blauw te rijden", zegt Jakobs. En ook wielerjournalist Raymond Kerckhoffs vindt de situatie belachelijk. "Als je deze trui goedkeurt, heb je geen respect voor de historie van de Nederlandse wielersport", schrijft Kerckhoffs op Twitter. "Wie grijpt er in?"

Rood-wit-blauw

Sinkeldam won de Nederlandse titel op de weg. Op dat moment ging hij er ook nog vanuit dat hij volledig in het rood-wit-blauw zou rijden. "De Tour in rood-wit-blauw, wat wil je nog meer?", zei Sinkeldam direct na de winst van de Nederlandse titel. Het shirt blijkt er nu toch iets anders uit te zien.

Een woordvoerder van Team Sunweb laat aan NU.nl weten dat ze de trui hebben geactualiseerd. "We willen met onze tijd meegaan. Wielrennen is een teamsport en dat willen we graag uitdragen."