Max Verstappen bezorgd over motorproblemen

© ANP
Max Verstappen is er niet gerust op dat het met de huidige motor van Renault dit seizoen nog goedkomt.
Ook over volgend jaar, zijn laatste contractjaar bij Red Bull, heeft hij zo zijn twijfels. "We wilden dit jaar met het team voor de wereldtitel gaan, maar daar zitten we nu ver vanaf'", liet de negentienjarige Limburger maandagavond weten in het tv-programma Peptalk op Ziggo Sport.

'Updates'

Verstappen reageerde teleurgesteld op recente uitlatingen van Renault dat Red Bull dit seizoen niet meer op grote 'updates' van de motor hoeft te rekenen. "Daar maak ik me zorgen om, ook richting volgend jaar. Ik wil winnen. Ik denk dat dit team dat ook kan, absoluut. Je ziet dat de auto ook een stuk beter is geworden. Maar nu moet het vermogen nog komen. En op dit moment, zoals je hebt kunnen lezen, komt er niks meer. Er waren wel updates beloofd, maar er zijn er weinig gekomen. Dat is enorm balen."

Accuprobleem

Verstappen moest zondag tijdens de GP van Canada uitvallen door een accuprobleem. Hij lag op dat moment op de tweede plaats. Van de zeven races dit seizoen eindigde Verstappen alleen in China op het podium (derde).