Roda JC onderuit in oefenduel met KAS Eupen

© iStock
Roda JC heeft zaterdag in de oefenwedstrijd tegen KAS Eupen geen potten kunnen breken. In Eupen verloor de formatie van trainer Hans Molenaar met 5-0 van de ploeg uit de Belgische Pro League.
De Belgen kwamen in deze oefenwedstrijd, die niet was aangekondigd, al na twee minuten op voorsprong door een treffer van Eric Ocansey. Roda JC kreeg voor rust slechts één echte kans, maar Daryl Werker wist een hoekschop niet te verzilveren en kopte over.
Kort na de hervatting kwam Eupen door een doelpunt van Nicolas Verdier op 2-0 en drie minuten later schoot Verdier vanaf de penaltystip de bal opnieuw in het Roda-doel. Eupen had na die treffer de smaak te pakken en mocht door treffers van Damien Mouchamps en Moussa Diallo aan het slot van de wedstrijd nog twee keer juichen.
Beide teams wisselden in het laatste half uur van de wedstrijd veelvuldig van samenstelling. Bij Roda werd alleen de keeper niet gewisseld. Hidde Jurjus speelde de hele wedstrijd.