Talentvolle Welshman moet Roda JC overtuigen

© Instagram / Brandon Lee Griffiths
Roda JC heeft vrijdagochtend verschillende proefspelers mogen verwelkomen op de training. Onder hen aanvaller Brandon Lee Griffiths (20) uit Wales, die mag proberen trainer Robert Molenaar te overtuigen van zijn kunnen.
Daarnaast traint voormalig Tottenham Hotspur-verdediger Sébastien Bassong (32) nog altijd mee in Kerkrade.Geen doorbraak

Griffiths leek lang op weg naar een plaats in het eerste elftal van Premier League-club Swansea City. Omdat een doorbraak uitbleef, week hij uit naar Duitsland. Daar viel een deal met VfL Bochum op het laatste moment in het water. Hij koos daarom voor een flinke stap terug en tekende voor TuS Ennepetal, een club op het vijfde niveau in Duitsland. Griffiths kan uit de voeten als spits én buitenspeler.


Bassong blijft

Ondertussen loopt Bassong, voor wie Tottenham Hotspur ooit bijna tien miljoen euro betaalde, nog altijd rond in Kerkrade. Hij blijft, voorlopig. "We willen hem iets langer aan het werk zien. Dat heeft ook met zijn fitheid te maken, want hij heeft al een jaar geen wedstrijd meer gespeeld", vertelt Roda-directeur Harm van Veldhoven. "We wisten dat hij niet fit was, dus daar moeten we doorheen kijken. Hij moet ons overtuigen dat hij met zijn ervaring iets kan toevoegen op de lange termijn."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!