Teambaas: 'Verstappen heeft voortreffelijk werk geleverd'

© ANP
Teambaas Christian Horner is zeer content over de verrichtingen van Max Verstappen.
"Hij heeft dit jaar voortreffelijk werk geleverd", zegt de Red Bull-baas over zijn pupil tegen Motorsport.com.

Ervaring

Volgens Horner is duidelijk te zien dat de 20-jarige Red Bull-coureur meer ervaring heeft in de koningsklasse van de autosport. "Vergeet niet dat dit nog maar zijn vierde jaar was in de autosport. En wat echt indruk op mij heeft gemaakt is hoe hij met de moeilijke momenten is omgegaan", zegt de teambaas.

Toewijding

Verstappen heeft het afgelopen seizoen de nodige tegenslagen gehad. Zo wist hij zeven keer de finish niet te halen. "Maar hij is hard blijven werken en heeft elke week behoorlijk wat uren gemaakt in de simulator. Zijn toewijding is eersteklas en zijn kwaliteiten als coureur staan buiten kijf."

Twee foutjes

De teambaas heeft de racesensatie maar op twee fouten kunnen betrappen. Hij doelt op de Grand Prix van Hongarije, waarbij Verstappen vlak na de start een remfout maakte waardoor hij in botsing kwam met teamgenoot Daniel Ricciardo. De tweede fout was zijn aanvaring met Felipe Massa in Italië.
"Het is een dunne scheidslijn tussen het zijn van de held en de schurk. Over het geheel genomen heeft hij dit jaar voortreffelijk werk geleverd, beide coureurs trouwens", zegt Horner.

Speciaal

Hij roemt Verstappen verder voor het 'geweldige gevoel' dat hij voor de auto heeft. "Hij is iemand die risico's neemt. Geen onverantwoorde risico's, maar weloverwogen risico's. En hij beschikt over een enorme vechtlust, wat het erg spannend maakt om naar hem te kijken."
Zondag in Abu Dhabi was het beduidend minder spannend. In de saaie race op het Yas Marina Circuit kwam hij als vijfde over de streep.