Dumoulin: 'Mijn diepste gevoelens deel ik met Ten Dam'

Tom Dumoulin en Laurens ten Dam hebben een speciale band. © ANP
Tom Dumoulin heeft met zijn vriend en ploeggenoot Laurens ten Dam een speciale band. "Ik ga met iedereen goed om in de ploeg, maar niet met iedereen deel ik mijn diepste gevoelens. Dat doe ik wel met Laurens."
"Het is heel fijn dat als ik even in de knoop zit, en die momenten zijn er altijd in een grote ronde, ik even naar iemand toe kan stappen die ik echt vertrouw", vertelt Tom Dumoulin openhartig in het tijdschrift Helden Magazine.

Maastricht

Laurens ten Dam heeft een tijd in Maastricht gewoond, de thuisstad van Tom Dumoulin. Daar hebben de twee elkaar dan ook beter leren kennen. "Gedurende mijn carrière trokken we steeds meer met elkaar op. Afgelopen seizoen werden we ook nog ploegmaten. Geweldig."
"Ik kan iedere topsporter aanraden een Laurens ten Dam om zich heen te hebben." - Tom Dumoulin. © ANP

Relaxte weg

De band die de twee inmiddels hebben, is dan ook heel speciaal. "Hij brengt me altijd terug op aarde. Laurens heeft in het stressvolle leven dat wij leiden door de jaren heen een relaxte weg kunnen vinden. "Hij geniet ook nog heel erg van het wielrennen. Ik kan daar nog beter in worden, maar Laurens heeft mij op dat vlak al heel veel geleerd", weet Tom Dumoulin. "Hij helpt me relativeren."