Vette pech voor Verstappen: exit in zesde ronde

© ANP
De Grand Prix van Hongarije is voor Max Verstappen al in de zesde ronde geëindigd. Zijn motor hield er simpelweg mee op.
Tot hun grote frustratie hoorde team Red Bull al vroeg in de wedstrijd de woorden 'no power' via de radio van Verstappen.

Sterke start
Het begin was al moeizaam voor Verstappen, daar hij van de zevende plaats moest starten. Daardoor wist hij dat het een zware exercitie zou worden. Hij wist wel meteen twee plaatsen te stijgen dankzij een sterk begin. Verstappen stak al meteen na de start Pierre Gasly (Toro Rosso) en Carlos Sainz (Renault) voorbij en schoof door naar de vijfde plek. Het was een knap staaltje racewerk, waarbij hij eerst Gasly voorbijreed en binnendoor Sainz passeerde.

"Wat een grap!"

Vijf rondjes na die start zat de race er echter al op. "Wat een grap dit", riep de Limburgse coureur, aangevuld met wat krachttermen. Ineens vloeide de snelheid weg uit zijn bolide en was de race voorbij. Het is voor Verstappen zijn vierde uitvalbeurt van dit seizoen.

Vakantie

Na de race van zondag gaan de coureurs een maand met vakantie. De eerste volgende Grand Prix is op zondag 26 augustus en wordt gereden op het circuit van Spa Francorchamps. De race is vanaf 15:00 uur te volgen is ons liveblog.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!