MVV start seizoen met veel nieuwe gezichten

© Wouter Roosenboom
Het MVV dat vrijdag het nieuwe seizoen aftrapt tegen Go Ahead Eagles, lijkt amper nog op het team dat vorig jaar aantrad voor Maastricht.
"Als je kijkt naar het team van onze laatste wedstrijd tegen Roda JC en het team dat morgen opgesteld staat, dan zie je dat bijna niets meer hetzelfde is." Trainer van MVV Maastricht Ron Elsen zag zijn sterkhouders vertrekken. "Het voelt een beetje als een nieuw begin."

Nieuwelingen

Het voetbalseizoen in de Jupiler League gaat vrijdag weer van start. In de Geusselt heerst een beheerste maar optimistische sfeer. Samy Mmaee, Maikel Verrips, Marvin Ogunjimi en Dean Koolhof zijn nieuw in het Maastrichtse en al voetballen ze nog geen twee maanden samen, ze zijn al aardig op elkaar ingespeeld. "We hebben heel snel een klik gevonden", zegt Verrips. "Zowel op het veld als daarbuiten kunnen we heel goed met elkaar opschieten." Mmaee knikt instemmend. "Het enige dat wij nu nog moeten doen, is ervoor zorgen dat we klikken met het publiek. We realiseren ons heel goed dat er veel 'vaste' gezichten weg zijn."
Publiekstrekkers
MVV kwam vorig seizoen nipt tekort voor promotie naar de eredivisie. Maar het team van toen, is niet meer. Publiekstrekkers Thomas Verheydt, Nick Kuipers, Patrick N'Koyi, Luis Pedro, Leroy Labylle, Hawbir Moustafa en Bo Geens verlieten stuk voor stuk het MVV-nest.

Valreep
Met het oog op de transferdeadline van 31 augustus zegt Elsen niet helemaal gerust te zijn op het intact houden van het huidge team. "Vorig jaar verloren we Jordy Croux op het allerlaatste moment. Dit jaar hoop ik niet nog meer jongens te verliezen want er is wel wat interesse links en rechts. Logisch ook. MVV deed het goed afgelopen seizoen en vanzelfsprekend spelen de jongens zich dan in de kijker."