MVV speelt met man minder gelijk tegen RKC Waalwijk

© Frank Kerbusch
MVV heeft vrijdagavond de laatste wedstrijd van de reguliere competitie gelijk gespeeld tegen RKC Waalwijk.
In de eigen Geusselt werd het 1-1.

Achterstand

Na 11 minuten keek de thuisploeg al tegen een achterstand aan. Na een fraaie combinatie liet Fred Benson MVV-goalie Bo Geens kansloos en maakte hij zijn zesde treffer van het seizoen. De Sterrendragers gingen direct op jacht naar de gelijkmaker. Zo kreeg Labylle een grote kans, maar RKC-doelman Williams wist zijn doel met een knappe reflex schoon te houden. Even later mag N'Koyi nog aanleggen, maar zijn inzet gaat hoog over.

Indrukwekkend

In de 26e minuut van de wedstrijd volgde een indrukwekkende applaus. Niet voor iets dat op het veld gebeurde, maar als eerbetoon aan de verongelukte fan Dwight. De 26-jarige man uit Rothem kwam bij een ongeval om het leven.

Lees ook: Minuut applaus in stadion voor verongelukte fan Dwight

Penalty

Niet veel later weet de thuisploeg op gelijke hoogte te komen. Na een overtreding op Ippel gaat de bal op de stip. Aanvaller N'Koyi benutte deze buitenkans en stuurde doelman Williams naar de verkeerde hoek. Schrooijen en Güvenc hebben daarna nog twee kansen om zeep geholpen.
Voor rust kreeg N'Koyi nog de grootste kans op de verdiende voorsprong. Met een knappe beweging beroerde hij de bal en creëerde hij ruimte om uit te halen, maar wederom was het keeper Williams die in de weg stond

Rode kaart

Op slag van rust kreeg aanvoerder Kuipers nog een rode kaart. De captain liet zich na een fel duel met Voskamp uit de tent lokken en trapte na.
© Frank Kerbusch

Tweede helft

Ondanks het gegeven dat MVV een man minder had, was het toch de thuisploeg die op jacht ging naar een doelpunt. Maar net zoals in de eerste helft werden er weinig echte kansen gecreëerd. De bezoekers uit Waalwijk voerden de druk op en dit leverde gevaar op. Geens moest tot twee keer toe ingrijpen.

Man minder

De Waalwijkers, die moesten winnen om zich te verzekeren van een plek in de play-offs, deden helemaal niks met het numerieke overwicht. Door het slordige spel van de bezoekers werd het de MVV-verdediging niet moeilijk gemaakt.
Vlak voor het einde werd doelpuntenmaker N'Koyi nog gewisseld voor clubtopscorer Thomas Verheijdt. Maar de bonkige spits kreeg te weinig tijd om nog voor gevaar te zorgen.

Play-offs

Door het gelijkspel tegen RKC én het verlies van Almere City FC op eigen veld tegen NAC (0-2), komt MVV in de tweede ronde van de play-offs uit tegen SC Cambuur en slaat het de eerste ronde over. MVV speelt eerst thuis, op donderdag 18 mei om 19:45 uur. De uitwedstrijd wordt op zondagmiddag om 14:30 uur gespeeld in Leeuwarden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!