Te weinig deelnemers, Halve van Stein weer afgelast

© Istock
De triatlon Halve van Stein gaat ook dit jaar niet door. De organisatie heeft te weinig inschrijvingen binnengekregen.
De teller staat op negentig deelnemers, zo laat voorzitter Harrie Impelmans van Stichting Triathlon Limburg weten.

Te weinig

"Vorig jaar rond deze tijd hadden we 160 inschrijvingen. Met pijn in mijn hart hebben we maandag besloten dat een veld van 90 sporters te weinig is om de wedstrijd door te laten gaan." De Halve van Stein zou in het weekend van 24 en 25 juni worden gehouden.

Opengebroken

Vorig jaar ging het evenement ook al niet door, toen omdat onder meer de wegen op het fietsparcours opgebroken waren. "Dat is de voornaamste oorzaak dat mensen nu wegblijven", vermoedt Impelmans. "Het is een te zware klus om ze allemaal terug te winnen, zo blijkt."
In 2015, de laatste keer dat de Halve werd gehouden, waren er verspreid over twee dagen zo’n 700 deelnemers.

Geld terug

Geruchten dat de stichting in financieel zwaar weer verkeert, verwijst Impelmans naar het rijk der fabelen. "Daar is niets van waar. We hebben intussen het inschrijfgeld teruggegeven aan de deelnemers."
Impelmans stelt dat de stichting voorlopig wel blijft bestaan. "Ik hoop dat dat de Halve volgend jaar toch weer wordt georganiseerd, maar ik durf er niets over te zeggen nu."
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!