Roda neemt afstand van laatste plaats na knappe zege

Dani Schahin kopt namens Roda JC de winnende treffer tegen de touwen. © Frank Kerbusch
Roda JC heeft een belangrijke zege geboekt in het Parkstad Limburg Stadion. Excelsior werd na een  0-1 achterstand met 2-1 verslagen.
In een aardige eerste helft met veel vaart, inzet en vechtlust van beide ploegen, kwamen de bezoekers op voorsprong. Verdediger Milan Massop klopte in de 17e minuut bij een vrije trap Schahin in de lucht en kopte onhoudbaar voor Roda-doelman Jurjus het openingsdoelpunt binnen.

Schietpositie

Het duurde even voordat Roda gevaarlijk werd maar in de 27e minuut kopte Jorn Vancamp uit een hoekschop maar net naast. Ook Avdijaj kwam een paar keer in een goede schietpositie maar de linksbuiten had zijn vizier nog niet op scherp. In de 45e minuut trof Vancamp wél doel. Hij rondde een goede aanval af en scoorde zijn eerste treffer voor Roda.

Kopbal

Een fel spelend Roda was in de tweede helft meteen gevaarlijk voor het doel, maar het schot van Avdijaj kwam in het zijnet terecht. Excelsior kwam er niet meer uit en in de 51e minuut kopte Schahin Roda op voorsprong. Roda bleef de aanval zoeken maar kon het duel niet voortijdig beslissen. In de laatste fase kwam Excelsior sterk terug en kreeg een aantal mogelijkheden. De beste kans was voor Elbers. Van Duinen gaf de bal voor, Elbers gleed naar de bal maar zijn inzet ging via de paal naast.

Avdijaj

Roda moest zich beperken tot de counter, vaak ingeleid door Avdijaj, maar het beslissende schot kwam niet. Roda overleefde ook de drie minuten extra tijd, waarin Excelsior-aanvoerder Luigi Bruins nog van het veld werd gestuurd.

Concurrenten

Uit de twee opeenvolgende thuiswedstrijden heeft Roda vier punten gehaald, waardoor het NAC en FC Twente in het vizier heeft. Na 20 wedstrijden heeft de Kerkraadse club 15 punten, vier meer dan Sparta. NAC en Twente hebben nog maar één punt meer.
Robert Molenaar viert de overwinning van Roda JC op Excelsior. © Frank Kerbusch