Voorzitter VVV: 'Ajax telt alleen centen en titels'

© ANP
De voorzitter van VVV-Venlo, Hai Berden, heeft uitgehaald naar Ajax. Volgens de preses zouden de Amsterdammers meer moeten doen om het Nederlandse voetbal te verkopen.
Tegenover Voetbal International vertelt hij over een gebrek aan besef bij bestuurders in de eredivisie. "Het gaat nu vooral over de poen."

Familiebedrijven
Volgens Berden is de huidige situatie in de voetballerij te vergelijken met 'multinationals die familiebedrijven wegconcurreren'. "Maar die familiebedrijven hebben de industrie wel mede mogelijk gemaakt", benadrukt hij het belang van de kleinere clubs in de competitie. De succesvolle zakenman stelt dat de eredivisie leeft 'bij gratie van de kleine clubs'. "Niet doordat PSV nu 21, 22 of 23 keer kampioen is geworden."

Uithaal Ajax
De voorzitter spaart Ajax niet in zijn relaas. "Waar willen zij heen met onze competitie? Het is mij een raadsel. Ik hoor alleen maar: 'We hebben een speler gekocht, we hebben er eentje verkocht en we zijn weer bijna kampioen.' Er ontstaat daar geen voetbalgeschiedenis. Het enige wat Ajax tegenwoordig doet is centen en titels tellen." Overigens is het bijna vier jaar geleden dat Ajax kampioen werd.