Australische stofzuiger voor VVV-Venlo

Terry Antonis (l) tijdens een oefenduel tussen Sydney FC en Tottenham Hotspur in 2015. © ANP
Nieuwbakken eredivisionist VVV-Venlo heeft de Australische middenvelder Terry Antonis (23) vastgelegd.
De Australiër komt over van het Griekse PAOK Saloniki, waar hij de strijd om een basisplaats heeft verloren.

Sydney
Antonis is geboren in Sydney en doorliep de jeugdopleiding van de plaatselijke FC. Daar haalde hij uiteindelijk het eerste elftal en maakte hij zoveel indruk, dat PAOK hem in 2015 voor meer dan drie ton kocht. De transfer naar Griekenland was overigens niet geheel verrassend, omdat de roots van Antonis ook in dat land liggen.

Speelminuten
Eenmaal in Griekenland begon de zoektocht naar speelminuten. Deze kreeg hij niet bij PAOK (zeven wedstrijden) en later ook niet bij het eveneens Griekse PAE Veria (een wedstrijd), dat hem huurde. De verdedigende middenvelder keerde op huurbasis terug naar Australië, om daar helemaal op te leven bij Western Sydney Wanderers. Hij scoorde onder meer tweemaal in de Aziatische Champions League.

Venlo
Nu strijkt hij dus neer in Venlo, waar hij voor twee jaar heeft getekend. VVV-Venlo hoopte zich eveneens te versterken met Robin Buwalda, die eerder al twee seizoenen voor de club speelde, maar zijn werkgever NEC laat hem voorlopig niet gaan. Verdediger Evren Korkmaz mag Venlo juist tijdelijk verlaten. Hij is met FC Den Bosch in gesprek over een huurdeal.