Extra seconden tijdverlies voor Dumoulin in laatste bergetappe

© George Deswijzen
Tom Dumoulin heeft extra tijdverlies opgelopen in de laatste bergetappe van de Tour de France. Geletruidrager Geraint Thomas kon op elke aanval reageren en behield daardoor zijn riante voorsprong.
Op de Col du Soulor vielen Tom Dumoulin en Primož Roglic aan, in een poging de Sky-renners kwijt te raken. Chris Froome kraakte, maar hield met hangen en wurgen toch stand. Bij Geraint Thomas leek het vanzelf te gaan.

Afdaling

Boven op de Col d'Aubisque waren alle favorieten weer bij elkaar om samen de afdaling naar de finish te beginnen. Roglic nam het initiatief, in een poging de derde plek in het klassement van Froome op te eisen. En met succes. Roglic won de etappe, pakte extra bonificatieseconden en nadert daardoor zelfs Dumoulin in het klassement.

Col du Soulor

Dumoulin voorspelde voor de start van de etappe al dat de Col du Soulor belangrijk zou worden in deze etappe. "De echte ontploffing is op de Col du Soulor. Ik denk dat wanneer Primoz Roglic aanvalt, en dat gaat zeker gebeuren, dat Froome zal moeten reageren."
Dumoulin deelde zelf de eerste speldenprikjes uit. Hij testte twee keer de benen van zijn concurrenten, maar kon niet wegkomen.

Tijdrit

Zaterdag staat er nog een tijdrit op het programma. De achterstand van Tom Dumoulin op geletruidrager Geraint Thomas (2.05) lijkt onoverbrugbaar. Sterker nog, de tweede plaats van de Limburger staat nu onder druk. Primož Roglic is hem op 19 seconden genaderd en de Sloveen kan ook goed tijdrijden. Dumoulin zal zaterdag dus alles moeten geven om zijn tweede plaats te kunnen behouden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!