Tour de France nog onzeker voor Wout Poels

Wout Poels samen met kopman Chris Froome in de Tour de France (2016). © ANP
Het is nog altijd niet duidelijk of Wout Poels op tijd fit is om mee te kunnen doen aan de Tour de France.
In de Ronde van Zwitserland of de Route du Sud zal hij moeten bewijzen dat hij volledig hersteld is van zijn knieblessure én dat hij op niveau is, schrijft De Limburger.

Knieblessure

Sinds de wielrenner uit Blitterswijck half februari de Ruta del Sol reed, kampt hij met een knieblessure. In eerste instantie leek de kwetsuur niet ernstig, maar het herstel duurde langer dan verwacht. De Limburgse renner van Team Sky kon daardoor dit jaar zijn titel niet verdedigen in de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. Ook moest hij Parijs-Nice, de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl aan zich voorbij laten gaan.

Twijfels

Poels is inmiddels alweer een goede maand echt aan het trainen. Toch zijn er nog steeds twijfels over zijn vorm en fitheid. "We willen zien wat zijn niveau in een wedstrijd is en kijken hoe zijn knie het houdt", zegt Sky-ploegleider Servais Knaven in de krant. "In een training beslis je zelf wanneer je hard gaat en wanneer je herstelt. In een wedstrijd kan het zo vijf uur volle bak gaan. Pas daarna kunnen we kijken of Wout op tijd klaar is voor de Tour."
De ploeg zet alles op alles om de renner uit Blitterswijck op tijd fit te krijgen. Vorig jaar was hij de enige ploeggenoot die kopman Chris Froome tot het eind toe bij kon staan. Hij hielp zijn teamgenoot als meesterknecht naar de eindoverwinning.

Lees ook: Vooruitgang in herstel Wout Poels na knieblessure

Voorbereiding

Welke wedstrijd Wout Poels in voorbereiding op de Tour de France gaat rijden, is nog niet bekend. Zijn coaches hebben de knoop nog niet doorgehakt. Het wordt de Ronde van Zwitserland die zaterdag begint en negen dagen duurt, of de vierdaagse rittenkoers Route du Sud die pas volgende week donderdag van start gaat. Beide wedstrijden worden door de ploeg gezien als een geschikte test.