Geen titel voor Dalfsen met Nusser en Steenbakkers

© Jack Kochanowski
De handbalsters van Dalfsen zijn er niet in geslaagd om voor de zevende keer op rij landskampioen te worden. VOC uit Amsterdam was over drie duels te sterk voor de ploeg uit Overijssel, met een kwintet Limburgse speelsters in de selectie.
Ondanks acht treffers van Larissa Nusser won VOC in de allerlaatste seconde het derde duel met 24-23. Daarmee is de titel voor de Amsterdamse club.

Inbreng uit Born

Na 20 minuten bracht de linker opbouwspeelster uit Born, Dalfsen voor het eerst op gelijke hoogte met VOC. De ruststand was 10-10. Na rust bouwde VOC een marge op van drie punten, 19-16. Dalfsen gaf zich nog niet verloren en kwam zelfs nog op voorsprong, 22-21. Vlak voor het eindsignaal bij een stand van 23-23 kreeg Dalfsen-speelster Logtenberg in haar afscheidswedstrijd als handbalster, een rode kaart.

Beringe

De toegekende strafworp werd door de Amsterdamse raak benut. Voor Dalfsen scoorde Angela Steenbakkers twee keer. De linker-hoekspeelster uit Beringe speelt de komende twee seizoenen bij de Duitse Bundesligaclub HSG Blomberg-Lippe.

Komende donderdag, Hemelvaartsdag, treffen beide teams elkaar weer. Dan wordt in Almere de finale om de beker beslist.