'MVV heeft structureel 500.000 euro meer nodig'

© Jack Kochanowski
MVV-voorzitter Bert Kersten zegt dat de club structureel ruim vijfhonderduizend euro meer nodig heeft, om een sportieve sprong te maken.
Dat zei hij in het programma AvondGasten op L1.

Volgende stap

De club werkt nu met ruim 2 miljoen euro en dat is volgens de scheidend voorzitter niet voldoende om de volgende stap in de ontwikkeling van de club te maken. "Wij moeten baas over onze eigen selectie worden en niet te zeer afhankelijk zijn van andere clubs om spelers te lenen. Dan moet er structureel ruim vijf ton bij."

Financieel gezond

Kersten denkt niet dat die extra financiële middelen in Maastricht opgehaald kunnen worden en wil zich daarom commercieel ook richten op het gebied buiten Maastricht.
MVV is op dit moment financieel gezond. Sportief liep de club afgelopen jaar promotie naar de eredivisie op het laatste moment mis.

Nieuw elan

Kersten draagt de voorzittershamer per 1 maart 2018 aan een nog te benoemen opvolger over. "Er is nieuw elan nodig om die volgende stap te maken. Ik laat MVV met een goed gevoel achter, maar om verder te ontwikkelen is er een nieuwe voorzitter nodig met andere kwaliteiten en nieuwe ideeën", aldus Kersten.
De hele uitzending van AvondGasten is terug te zien op L1.nl