Fortuna boekt monsterscore op bezoek bij Telstar

© Niels van Renen
De eerste uitzege van het seizoen is binnen voor Fortuna Sittard. De geel-groenen lieten in de tweede helft geen spaan heel van Telstar en boekten de grootste uitoverwinning in de clubhistorie: 0-6.
Alle doelpunten vielen na de rust. De thuisclub was tot dit duel ongeslagen, maar daar bracht Fortuna op hardhandige wijze verandering in.

Eenrichtingsverkeer

Niet alleen de supporters die in de file stonden, maar ook de spelers van Fortuna 'misten' desalniettemin de start van de wedstrijd. In het openingskwartier was het immers eenrichtingsverkeer richting het doel van Miguel Santos. De Sittardenaren mochten blij zijn dat Telstar-spits Andrija Novakovich driemaal het vizier niet op scherp had staan: een kopbal bereikte het doel niet, enkele minuten later werd zijn inzet van de lijn gehaald en toen Santos mistastte, schoot de aanvaller voor een zo goed als leeg doel in het zijnet.

Waarschuwingsschoten

De manschappen van Sunday Oliseh herstelden zich met waarschuwingsschoten van Djibril Dianessy en Finn Stokkers. Halverwege de eerste helft leek een vrije trap van Marco Ospitalieri de openingstreffer op te leveren, ware het niet dat de poging van Stefan Askovkski op de paal belandde. Nadat Lisandro Semedo daarna het zijnet raakte, was het grootste gevaar in de eerste helft wel geweken. De beide elftallen hielden elkaar zo aardig in evenwicht.

Snoeiharde pegel Schuurs

Na de rust toonde Fortuna zich meedogenloos. In een tijdsbestek van twaalf minuten trok de ploeg met drie treffers het duel naar zich toe. De 0-1 kwam op naam van captain en jeugdinternational Perr Schuurs, die een vrije trap snoeihard in de kruising joeg. Daarna was het een Portugese combinatie tussen Semedo en de zojuist ingebrachte André Vidigal die de Fortuna-voorsprong verdubbelde, toen de invaller koelbloedig afrondde. Semedo tekende voor zijn tweede assist van de avond toen Wessel Dammers zijn corner binnenknikte: 0-3.
Geknoei in defensie
Tussen de 82ste en de 85ste minuut gingen opnieuw alle remmen los bij de Fortunezen. Vidigal profiteerde van geknoei in de Telstar-defensie en schoot de 0-4 tegen de touwen. Nog geen minuut later leidde de volgende assist van Semedo tot de vijfde Fortuna-goal van de avond, met Stokkers als eindstation. Het toetje van de doelpuntenregen was wederom voor Vidigal: de invaller completeerde zijn hattrick en trakteerde het uitzinnige uitvak op de 0-6. Het was voor de nummer 2 van de Jupiler League de eerste zege op vreemde bodem sinds 24 februari.
© Niels van Renen