Tom Dumoulin heeft zin in de Tour de France

© ANP
Tom Dumoulin heeft na twee weken rust zin in de Tour de France.
"Ik heb echt fysiek en mentaal mijn rust gepakt en ben weer fris", zegt hij in La Plagne, waar hij op hoogtestage is, tegen het AD.

Fysiek en mentaal

Dumoulin eindigde eind mei op de tweede plek in de Giro d'Italia. "Ik had echt weer zin om te gaan fietsen. De eerste twee weken na de Giro waren heel fijn. Daarin heb ik echt weinig gedaan. Fysiek en mentaal echt mijn rust gepakt. Toen ben ik weer rustig op gaan bouwen. Ik merk dat ik mentaal fris ben. Dat is het belangrijkste, denk ik. Ik heb nu alweer zin in de Tour", vertelt de Maastrichtse renner aan de krant.

Week extra

Het is voor veel renners een uitdaging om zowel mee te doen aan de Giro als de Tour. Maar Tom heeft er vertrouwen in. "Het was in november in eerste instantie mijn eigen idee om ook de Tour te gaan rijden. Dat er een week extra tussenzit, speelde ook een belangrijke rol. Ik denk dat mijn aanpak goed is, maar ik heb het natuurlijk nooit eerder gedaan. Niet eens twee grote rondes in een jaar. Daarom wil ik er geen resultaat opplakken."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!