'Overslaan Vuelta verstandige keuze Dumoulin'

Joop Zoetemelk en Jan Janssen op het podium met Tom Dumoulin. © Jean-Pierre Geusens
Oud-wielrenner Gert Jakobs vindt het een verstandige keuze van Tom Dumoulin om de Ronde van Spanje niet te rijden.
Dat zei Jakobs vrijdag in de wielertalkshow Tour de L1mbourg.

Wereldkampioenschap
Dumoulin wil zich richten op het WK en vindt de Ronde van Spanje niet goed in zijn voorbereiding passen. Dat vindt in september plaats in het Noorse Bergen. Bij de ploegpresentatie in januari zei Dumoulin al dat de Giro dit jaar zijn hoofddoel was en dat hij over de Vuelta later een besluit zou nemen.

Trui
"Dumoulin wil natuurlijk gaan voor de WK-trui in de tijdrit, waar hij een grote kans maakt. Het parcours in Noorwegen is ook echt geschikt voor hem. Dus ik begrijp die beslissing van Tom zeker", aldus Jakobs.
Binck Bank Tour
Wel verschijnt de renner uit Maastricht de komende tijd aan de start van de Clásica San Sebastian en de Canadese WorldTour-wedstrijden in Montréal en Quebec. Ook rijdt hij mee in de Binck Bank Tour in augustus die door Venray en Sittard-Geleen komt.

Team Sunweb
De ploeg van Dumoulin, Team Sunweb. doet het overigens erg goed in de Tour de France. Warren Barguil won donderdag de etappe in de Tour. Het was zijn tweede overwinning en voor zijn ploeg is het inmiddels de vierde ritzege in deze editie van de Tour.

"Iedereen rijdt gewoon goed bij Sunweb. Er zijn geen uitvallers tot nu toe. Ze zijn goed georganiseerd", reageerde wielrenner Pieter Weening (Roompot-Nederlandse Loterij) in Tour de L1mbourg.

Tour de L1mbourg
Iedere dag tijdens de Tour de France vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogrammavanuit een andere Limburgse plaats, live op L1 TV. Herhaling om 20:50 en 22:50. In het weekend is Tour de L1mbourg te zien om 17:40 uur met herhalingen om 20:40 en 22:40 uur. Te vinden op digitale tv: Ziggo kanaal 713 en KPN kanaal 508. Klik hier voor informatie over Tour de L1mbourg.