Laat eigen doelpunt kost MVV de overwinning

© Marcel van Hoorn
Een ongelukkig eigen doelpunt zorgde vrijdagavond voor een grote kater in de Geusselt. In de slotminuten schoot Leroy Labylle de bal achter zijn eigen doelman Bo Geens.
Daardoor verdampte de overwinning van MVV tegen NAC op slag: 1-1.

Regie

De Maastrichtenaren namen direct de regie in handen. Het overwicht van MVV leek halverwege de eerste helft beloond te worden, maar Pieter Nys miste voor open goal een ongelooflijke kans. Een kopbal van Luis Pedro werd in de volgende aanval op de lijn gepareerd. NAC bleef zo in leven, al hield de thuisploeg de controle over de wedstrijd.

Uit handen

Na rust gaf MVV het initiatief echter onnodig uit handen. NAC rook dat er meer te halen viel en liet de Geusselt sidderen toen Giovanni Korte de paal toucheerde. De Maastrichtenaren vonden veerkracht en vochten zich langzaam terug in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd veerden de bijna vijfduizend toeschouwers op. Na een splijtende aanval via Pedro en Schroijen liep invaller Nkoyi direct bij zijn allereerste balcontact de bal in het doel: 1-0. Maar Labylle werd op de valreep de schlemiel van de avond: 1-1.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.