Jochem Högerle zesde op WK met kanopoloërs

© Ruud van Broekhoven
Het Nederlands kanopoloteam, met Jochem Högerle in de gelederen, is bij het wereldkampioenschap op de zesde plaats geëindigd.
In het Canadese Welland speelde de ploeg zondagmiddag lokale tijd nog om de vijfde plaats, maar dat duel werd verloren van Nieuw Zeeland: 5-3.

Kiwi's

Venlonaar Högerle, een vaste waarde in het team van coaches Jeroen Dieperink en Paul Snijders, kwam niet tot scoren in de wedstrijd om de vijfde plaats. Landgenoot Mats Pel deed dat wel driemaal, maar dat bleek onvoldoende om de Kiwi's af te troeven.

Twee treffers

Gedurende het toernooi was Högerle verantwoordelijk voor twee treffers: één in de wedstrijd tegen Canada (7-1 winst) en één treffer tegen Spanje (8-6 verlies). Het Nederlandse team werd derde in een poule van zes teams. Vervolgens werd gewonnen van Groot-Brittanië, waarna de kanopoloërs tegen Nieuw Zeeland hun Waterloo vonden.

Viking Venlo

?Högerle komt normaliter uit voor het eerste team van KV Viking Venlo. Ploeggenoten Alain Zwinkels en Stivo Högerle kwamen ook in Canada namens Nederland in actie, in de juniorenklasse. Zij besloten het toernooi zaterdag al met een achtste plaats.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!