Brons voor Wijler in Las Vegas, Schloesser mist podium

© Instagram Steve Wijler
Steve Wijler heeft brons gepakt in de finale van de strijd om de Wereldbeker handboogschieten.
Mike Schloesser verloor de strijd om het brons in de shoot off.

Meeste punten

De 21-jarige Wijler had in de kwalificatie de meeste punten geschoten en schakelde in de eerste ronde de Duitser Cedric Rieger met 6-0 uit. In de kwartfinale won hij met 6-2 van de Koreaan Kim Tae Yang, maar in de halve finale versloeg de Amerikaan Brady Ellison de recurvespecialist uit Horn in de shoot off. In de strijd om het brons was Wijler met 6-0 te sterk voor de Italiaan Massimiliano Mandia.

Schloesser mist podium

Mike Schloesser schoot in de kwalificatie 599 van de 600 punten en moest 16 schutters voor laten gaan. In de eerste ronde schakelde de compoundschutter uit Weustenrade Federico Pagnoni uit. In de kwartfinale was de Deense topper Stephan Hanssen zijn tegenstander. Hun onderlinge strijd eindigde gelijk (150-150), waarna Schloesser de shoot off won. In de halve finale verloor hij met 1 punt verschil van Jesse Broadwater. De strijd om het brons tegen de Amerikaan Braden Gellenthien eindigde onbeslist, waarna de Amerikaan de shoot off won.
De Koreaan Han Yae Yeop ging met wereldbeker bij de recurvemannen aan haal, bij de compoundspecialisten ging de overwinning naar Jesse Broadwater. Wijler en Schloesser komen zondagnacht nog in actie voor de Vegas Shoot. Schloesser won deze prestigieuze wedstrijd in 2015 en 2017.