Deelnemer aan Venloop in ziekenhuis overleden

© Archiefbeeld: Venloop.nl
Een deelnemer aan de Venloop is zondag overleden. De organisatie van het hardloopevenement in Venlo heeft dat aan het begin van de avond bekendgemaakt.
"Met ontsteltenis hebben wij moeten vernemen dat een deelnemer na onwelwording in het ziekenhuis is overleden. De organisatie betreurt dit ten zeerste. Onze gedachten gaan uit naar de familie en nabestaanden", zo luidt de bekendmaking. De dode is een man van 23 uit Duitsland.

Na de finish
Het slachtoffer liep de halve marathon en werd onwel na de finish. Daar kreeg hij direct medische hulp en hij werd ook snel naar het ziekenhuis gebracht. Maar daar overleed de hardloper.
Audio: Venloop betreurt dode deelnemer - 26 maart 2017

Reanimeren

Voorzitter Nico van Knippenberg van de Venloop noemt het overlijden een "smet op het evenement. Wij kunnen er helaas niets aan doen. We hebben in het verleden wel vaker mensen moeten reanimeren en dat is altijd goed gegaan."

Spoedeisend

?Tijdens de loop was al duidelijk geworden dat op zijn minst twee deelnemers spoedeisende medische hulp nodig hadden. Op de Natteweg in Venlo-Zuid werd iemand gereanimeerd, en ook op de Parade werd een loper onwel.

Lees ook: Spoedhulp nodig voor twee deelnemers Venloop

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.