Oud-prof Max van Heeswijk met vader naar Alpe d'Huzes

Max van Heeswijk in zijn tijd als actief renner. © ANP
Voormalig profwielrenner Max van Heeswijk rijdt dit jaar de Alpe d'HuZes. Hij is daar samen met zijn vader die alvleesklierkanker heeft overwonnen.
Zijn vader heeft deze week ook de berg bedwongen, op een gewone fiets. Van Heeswijk: "Het is mooi dat hij nog fietsen kan... dat hij er nog is."

Gekkenhuis

Van Heeswijk heeft in zijn carriere één maal de berg beklommen tijdens de Tour de France."Die massamenigte, dat gekkenhuis, geweldig gewoon".

Vijf keer

Of hij donderdag de berg daadwerkelijk zes keer gaat nemen, weet hij nog niet. Vijf keer vindt hij ook genoeg."Er is nog weinig over van de benen van toen, maar wel de moraal." Hij kijkt ook met grote bewondering naar Tom Dumoulin, de Maastrichtse winnaar van de Giro. "Ik ben trots op Tom."

Marathon-uitzending

Alpe d'HuZes, dat is op één dag hardlopend, wandelend of fietsend zes keer de legendarische Alpe d’Huez beklimmen om geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. De Limburgse deelnemers zijn donderdag vanaf 8 uur in een marathon-uitzending de hele dag te volgen via L1 TV.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!