Zorgcentrum huldigt Oranjeleeuwin Vanity Lewerissa

Vanity is het middelpunt van de feestelijkheden in het zorgcentrum. © Rian Moonen
Nietsvermoedend vertrok voetbalster Vanity Lewerissa donderdagochtend naar haar werk bij zorgcentrum de Zeven Bronnen in Maastricht.
Daar werd de Oranjeleeuwin overdonderd door een feestelijke oranje ontvangst van familie, vrienden, bewoners en collega's.

Sinterklaas

Geen officiële huldiging, maar een groot feest heeft ze zeker verdiend, zegt de chef van Lewerissa. "Vanity is al tien jaar bij ons in dienst en doet het voetbal erbij. Ze is een topcollega en heeft het bij het EK zo goed gedaan, ze moet echt in het zonnetje gezet worden, toch? Normaal staan we hier in de hal te wachten op Sinterklaas, maar dit is veel beter!"

Trots

De Maastrichtse aanvalster van PSV was de afgelopen weken met de Oranjeleeuwinnen actief op het Europees kampioenschap voetbal, dat afgelopen zondag winnend werd afgesloten. Lewerissa kreeg maar weinig speelminuten, maar is toch ontzettend trots op wat de Oranje leeuwinnen samen bereikt hebben.

Lieke Martens

Zondag wordt ook Lieke Martens in haar woonplaats in het zonnetje gezet. De speelster uit Nieuw-Bergen wordt dan om 15:00 uur gehuldigd op het plein bij het gemeentehuis aan de Raadhuisstraat. De huldiging van Martens is zondag live te zien op 1Limburg en via de Facebookpagina van L1.