Smelten ijshockeybaan door gepland onderhoud

© L1
Het gesmolten ijs in sportcentrum Glanerbrook in Geleen komt door het vooraf geplande onderhoud aan een van de vriesmachines.
"We hadden niet verwacht dat het in de tweede week van september nog zo warm zou zijn. Onze grootste koelmachine en de assistent koelmachine kunnen dit weer niet aan," zegt manager Ralph Verbael van Glanerbrook in de L1 Ochtendshow.

Handigst

Volgens Verbael was het geen optie om het onderhoud op een ander moment te doen. "Middenin de zomer faciliteren wij tal van ijshockeykampen. Dan hebben we het net zo druk als in de winter." Oftewel: het onderhoud moet een keer gebeuren en dit moment bleek het handigst. "We doen het altijd voordat het competitie ijsseizoen begint. Dan zorgen we dat de machines storingsvrij de winter doorkomen."

Laatste dag

Woensdag is de laatste dag van onderhoud. Woensdagavond draaien alle machines weer op volle kracht. Verbael hoopt dat er donderdag weer volop ijs is zodat de trainingen weer door kunnen gaan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!