De Graafschap klasse beter dan MVV: 1-3

MVV-De Graafschap, januari 2018 © Frank Kerbusch/Publiciteitsvisie
MVV heeft ook haar derde wedstrijd na de winterstop niet winnend weten af te sluiten. De Graafschap troefde de Maastrichtenaren op alle fronten af: 1-3.
De teruggekeerde Kelechi Nwakali begon in de basis, maar kon zijn team niet behoeden voor een nederlaag.

Eerste kans

Het ging al snel mis in de MVV-defensie, want de eerste kans leverde De Graafschap direct de 0-1 op. Diemers werd gevloerd door MVV-goalie Michael Verrips, waarna Fortuna-huurling Ars de penalty feilloos binnenschoot. MVV herpakte zich relatief snel na die tik en zette De Graafschap daarna langzaam maar zeker onder druk, maar onder meer Samy Mmaee en Marvin Ogunjimi misten in kansrijke positie.

Dodelijk

Aan de overkant kreeg MVV het deksel op de neus, want Ars bleek van dichtbij opnieuw dodelijk: 0-2. De Maastrichtenaren richtten zich wederom op en op aangeven van Alessandro Ciranni joeg Jonathan Okita de aansluitingstreffer binnen, maar nog voor het rustsignaal tekende Serrarens, die de geblesseerde Ars had afgelost, voor de 1-3. Bij die laatste tegentreffer werd hevig geprotesteerd door de thuisclub omdat er een overtreding op Tuur Houben aan vooraf zou zijn gegaan.
© Frank Kerbusch/Publiciteitsvisie

Opgelegde kansen

Na die draai om de oren op slag van rust, had MVV grote moeite om De Graafschap in het tweede bedrijf vast te zetten. Ook enkele wissels konden het tij niet keren; sterker nog, de beste kansen waren voor de bezoekers uit Doetinchem. Olijve, Serrarens en met name Diemers hielpen opgelegde kansen om zeep, onder meer door goed ingrijpen van Michael Verrips. Een voortijdige knock-out bleef daardoor uit.

Veertiende

Onzorgvuldigheid bleef echter troef aan Maastrichtse zijde, waardoor een serieus slotoffensief uitbleef. MVV, dat als nummer twaalf van de ranglijst de speelronde inging, zakt door de zeperd verder weg in het rechterrijtje van de Jupiler League. De formatie van Ron Elsen staat nu veertiende.