Justin Kluivert velt Roda JC in Amsterdam

Christian Kum. © Jack Kochanowski
Roda JC heeft in de Arena een 1-0 voorsprong tegen Ajax niet over de streep kunnen trekken. De Kerkraadse club verloor met 5-1.
Onder aanvoering van Justin Kluivert velde Ajax de ploeg van trainer Molenaar.

Goed begin

Roda begon goed aan de wedstrijd en had voor rust het betere van het spel. El Makrini gaf een eerste waarschuwingsschot af, later deed Gustafson dat nog eens. Ajax probeerde het via schoten van afstand maar die vormden geen gevaar voor Roda-goalie Jurjus.

Voorsprong

De 0-1 voorsprong was dan ook conform het spelbeeld. Een vrije trap van Auassar werd met het hoofd verlengd door Gustafson, waarna Chris Kum de bal achter de Ajax-doelman (32e minuut).

Kluivert

Op slag van rust glipte Kluivert langs Kum en tekende voor de gelijkmaker. De jonge Kluivert, die op links speelde, bracht de Kerkraadse verdediging keer op keer in verlegenheid. Nadat Dolberg een voorzet van Neres had binnengeschoten was het weer de beurt aan de man-of-the-match: 3-1 via een prachtige 'streep'.

Slotakkoord

Een prima aanval van de Amsterdammers werd door Van de Beek afgerond en dat betekende de 4-1. Het slotakkoord was opnieuw voor Kluivert. Hij passeerde Götz en bracht de 5-1 eindstand op het scorebord.

Wissels

Roda had na een goed begin van de wedstrijd in de tweede helft niets meer in te brengen. Molenaar probeerde het nog met wissels (Rosheuvel, Van Camp en Milts) maar Ajax was en bleef oppermachtig.