Knieblessure zit Roda-verdediger Verburgh voorlopig dwars

© Kim Langeslag
Roda JC-coach Robert Molenaar hoeft voorlopig niet te rekenen op Niels Verburgh. Een knieblessure zit de Belg dwars.
De verdediger annex middenvelder houdt er zelf rekening mee dat hij een aantal weken buitenspel staat.

Invalbeurt

Verburgh, die dit seizoen steevast als invaller binnen de lijnen komt bij de Kerkradenaren, werd ook afgelopen vrijdag in de tweede helft tegen FC Eindhoven (0-0) het veld in gestuurd door Molenaar. De invalbeurt zou uiteindelijk nog korter blijken dan gedacht, want een kwartier voor tijd moest Verburgh zich na een charge weer laten vervangen door Tim Väyrynen.

Groepstraining

Hoe ernstig de blessure daadwerkelijk is, zal in de komende weken moeten blijken. Verburgh zal voorlopig in ieder geval niet kunnen deelnemen aan de groepstraining.

Druk programma

De afwezigheid van de Belg is een streep door de rekening voor Roda JC. De spoeling in het hart in de verdediging is immers dun, met Daryl Werker en Richard Jensen als enige alternatieven. De nummer negen van de Keuken Kampioen Divisie heeft een druk programma voor de boeg, met dinsdag een bekerduel bij DVS Ermelo en vrijdag een uitduel bij Cambuur Leeuwarden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!