Ster ZLM Toer voert weer door Limburgs Heuvelland

© iStock
Voor het derde jaar op rij voert de derde etappe van de vijfdaagse wielerronde Ster ZLM Toer - GP Jan van Heeswijk door het Limburgse Heuvelland.
De etappe begint en eindigt in Buchten en de wielrenners krijgen beklimmingen als de Cauberg, Bemelerberg en Eyserbosweg voorgeschoteld.

Etappeschema

De proloog, een individuele tijdrit van 7 kilometer, wordt op woensdag 17 juni verreden door de straten van Goes. De tweede etappe start op de Markt in Den Bosch en zal finishen in de straten van Rosmalen.

Belgische Ardennen

De koninginnenrit wordt dit jaar verreden in de Belgische Ardennen. De renners rijden dan van Verviers naar La Gileppe. Dit parcours kent beklimmingen als de Côte de Rossier en La Redoute.
De Ster ZLM Toer wordt op zondag 21 juni afgesloten met een etappe door Noord-Brabant. Dit rit start bij het Klokgebouw in Eindhoven en finisht in Boxtel.

Tour de France

De rittenkoers, vorig jaar gewonnen door de Belg Philippe Gilbert, is voor velen de laatste test voor de Tour de France.
Etappes Ster ZLM Toer 2015 © Bron: Ster ZLM Toer
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!